打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] Online Games已飽和?!

原帖由 乂細熊 於 17-4-2008 19:42 發表
淘汰係需要有野取代....
咁咩野取代online game?
單機/家用遊戲??

我相信玩單機game架人一定多過online game
war3 cs 唔多人玩????
依家又有wii xbox ps3   
手提遊戲機 nds psp又咁盛行
依家年齡大少少架人都唔會玩online game
當然我唔係話全部人
回復

對戰平台好處多,ONLINE GAME都係升下LV打下怪咁,基本上隻隻都係,除左休閒ONLINE
所以休閒ONLINE取代左而家的ONLINE(勁舞團就係一個好例子)
所以我而家都係玩WAR3居多,但唔係玩無雙同信長
太享受對戰平台的樂趣,因為局局都有唔同的變化。反之而家D遊戲商就一成不變,令好多玩家轉型,所以我認為ONLINE GAME已經差不多去到飽和的境界[[bao_10]] [[bao_10]]
回復

online games不會被淘汰,只是舊online games會被新online games比下去
回復

我覺得整game d人應該想點樣改到d game 好玩d唔係再出新game,online game唔同pc game,pc game係會爆機,但online game就唔一定,應該要整到300lv都有人玩
回復

唔應該話飽和既.....
d人對d game既要求高左
old既game就會比人放棄
應該~~每次有新既出
就有d要沒落~~
自己玩game都係隻隻試下
根本上而家就未有d game值得玩落去
太無聊了.....
回復

原帖由 [H]死靈 於 12-5-2008 13:11 發表
唔應該話飽和既.....
d人對d game既要求高左
old既game就會比人放棄
應該~~每次有新既出
就有d要沒落~~
自己玩game都係隻隻試下
根本上而家就未有d game值得玩落去
太無聊了.....

應該係話玩家對單純的遊戲模式厭倦左
回復

無可能.ro免費sev全部加埋有萬幾人玩緊,收費sev都好多囉
回復

原帖由 Ka武 於 16-5-2008 20:45 發表
無可能.ro免費sev全部加埋有萬幾人玩緊,收費sev都好多囉

收費game既優點就係
管理較好(公司有穩定收入,員工較有心工作)
外掛較少(因較少人玩)
互動性高(都係因較少人玩)
而通常遊戲商選擇收費通常因為隻game真係夠實力,在收費情況下仍可吸引人玩
所以收費game質素一些較好
回復